Projektledare, Södra Lappland


Arbetsgivare: Region Västerbotten, Storuman-Tärnaby sjukstugor
Arbetsort: Storuman
Publiceringdatum: 2019-06-06

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med nationell och internationell spetsforskning samt utbildning av hälso- och sjukvårdens alla professioner.

Från och med den 1 januari 2019 samlas nuvarande organisationer för primärvård, tandvård och sjukhusvård i en gemensam förvaltning. Den nya organisationen medför nya möjligheter att utveckla samverkan mellan sjukhusvård och primärvård för stora patientgrupper vilket stödjer omställningen till nära vård genom att den vård som behövs ofta och nära organiseras i närsjukvårdsområden med bättre förutsättningar att skapa en sömlös vård än tidigare. Den vård som behövs sällan koncentreras för att skapa bästa möjliga kvalitet och patientsäkerhet.

Vi söker nu en projektledare till Närsjukvårdsområde Lycksele/Södra Lappland som har till ansvar att leda och driva omställningsprocessen för God och nära vård mellan sjukhusvård, primärvård och kommunernas vård och socialtjänst.

I närsjukvårdsområdet ingår verksamhet med geografiskt ansvar för patienter i närområdet som Hälsocentraler/sjukstugor i Södra Lappland, Medicin/rehabklinik, Akutmottagning, Vuxenpsykiatrisk verksamhet samt Glesbygdsmedicinskt centrum.

ARBETSUPPGIFTER
Projekt: omställning till God och nära vård

Som projektledare för omställningen till god och nära vård har du det samlade ansvaret för att leda, utveckla och följa upp samarbete och samverkan mellan de olika aktörerna. Detta gör du genom att:
- sammanställa information och göra kartläggning,
- ta fram underlag för att bedöma resursbehov för genomförande respektive för etablering
- genomföra workshops och processgenomgångar
- i övrigt sedvanliga projektledaruppgifter som ex utarbetande av projektplan, ansvara för projektdokumentation och samordna styrgruppsmöten.

Du är direkt underställd områdeschefen inom Södra Lappland. Du förväntas du bidra till helheten utifrån din aktiva roll i förvaltningens ledningsgrupp.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som genomsyras av ett naturligt driv och har en omvittnat god samarbetsförmåga. Du är självständig, tydlig och pedagogisk i din kommunikation. Samtidigt som du kan utmana och ifrågasätta så har du en förmåga att förhålla dig neutralt och skapa ett gemensamt mål.

Vi söker dig som arbetat som ledare, projektledare eller chef tidigare med erfarenhet av ledning och styrning i komplexa organisationer. Har du dessutom erfarenhet av landstingskommunal/offentlig eller politiskt styrd verksamhet, är detta meriterande.

Du har för funktionen relevant högskoleutbildning och/eller projektledning.

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Arbetslivserfarenhet

Enhetschef, offentlig förvaltning: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid. Dagtid.
Tidsbegränsad anställning, tillträde: Höst 2019, enligt överenkommelse. , upphör: Anställningen som projektledare är tidsbegränsad under perioden höst 2019 - juni 2021. .
Peter Berggren, Områdeschef, Telefonnummer: 090-785 00 00
peter.berggren@regionvasterbotten.se
92182 Lycksele
Region Västerbotten, Storuman-Tärnaby sjukstugor
Box 172
90189 Umeå
Ange referens AW 19-23


Escape Room Stockholm