Specialpedagog, Lilla Edets Kommun


Arbetsgivare: Lilla Edets kommun
Arbetsort: Lilla Edet
Publiceringdatum: 2019-02-13

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en specialpedagog till Fuxernaskolan f 6, som tillsammans med våra engagerade medarbetare vill göra skillnad!

Höga förväntningar på våra elever innebär att vi inte har någon acceptans för att vissa elever, eller grupper av elever, halkar efter. Vi förväntar oss att alla elever kan göra bra ifrån sig. Elever behöver tro på sin egen förmåga och att framgång hänger ihop med den egna insatsen. Genom en stimulerande undervisning som sätter elevens lärande i fokus, med rätt stöttning och med motivationshöjande undervisning förbereds elever för nästa steg i sin lärandeutveckling och görs redo för kommande stadier. Som professionella pedagoger ser vi vårt lärandeuppdrag som den viktigaste komponenten för att våra elever ska lyckas. Genom vår undervisning kommer alla elever nå så långt det är möjligt!

Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam tillsammans med skolsköterska, kurator och skolledare. Du kommer att arbeta i nära samarbete med rektor med övergripande organisatoriska frågor samt mot elever.

Specialpedagogens uppdrag är att:

• Arbeta såväl förebyggande som operativt kring barn i behov av extra anpassningar och särskilt stöd. Att utifrån styrdokumenten observera, kartlägga och analysera behov, samt dra pedagogiska slutsatser på grupp- och individnivå.
• Identifiera, analysera och delta i arbete med att skapa goda lärmiljöer för alla barn.
• Arbeta förebyggande genom att ansvara för att driva utveckling i dialog med pedagoger och lärare för att utveckla förhållningssätt, arbetssätt och arbetsformer.
• Ge handledning, konsultation och rådgivning i pedagogiska frågor, samt vara en kvalificerad samtalspartner för personal och i möte med föräldrar.
• Arbeta med skolutveckling genom att identifiera aktuella utvecklingsområden och bidra till kompetensutvecklande åtgärder och utbildningar tillsammans med rektor.
• Samverka med berörda yrkesgrupper internt och externt samt ansvara för kontakter med Habilitering, Logopedmottagning och BUP.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har specialpedagogexamen och en lärarexamen med lärarlegitimation.

Du brinner för att synliggöra lärandet för eleven. Du är väl förtrogen med skollagen och de allmänna råden för extra anpassningar och särskilt stöd. Du har kunskaper i handledning på både individ- och gruppnivå. Du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer samt är självständig och kan leda såväl vuxna som elever att komma vidare i sitt lärande. Du skall ha vana från IT och kompensatoriska hjälpmedel. Har du tidigare erfarenhet från att arbeta som specialpedagog är det meriterande, samt att du arbetat med bedömning för lärande (Bfl). Vi förväntar oss öppenhet och ett stort engagemang för uppdraget. Det skall finnas en vilja att utvecklas tillsammans med övriga kollegor på skolan.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå gärna in på lillaedet.se för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Arbetslivserfarenhet

Specialpedagog: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid. 100%
Tillsvidareanställning, tillträde: snarast, enligt överenskommelse.
Junita Eklund, Rektor
Junita.Eklund@lillaedet.se
Annika Liljemark, Lärarförbundet
lararforbundet@lillaedet.lararforbundet.se
Fredrik Berggren, Lärarnas Riksförbund
lillaedet@lr.se
Järnvägsgatan 12 46380 LILLA EDET
Lilla Edets kommun
Lilla Edets kommun
46380 Lilla Edet
Ange referens A850934


Escape Room Stockholm